MattiLehtinen Vapaa-ajattelematon.

Ilmastonmuutosta on myös mahdollisesti edessä oleva viileneminen.

Jos tai kun oikeasti rupee kylmenemään niin kuka koittaa ottaa siitä sulan hattuun ensimmäisenä. Ja mikä sakki ekana alkaa tästäkin syyttämään ihmistä.

DR Evans ei ilmeisesti kuulu ilmastokonsensukseen?

Tämän maan politiikot ovat aikaa sitten heittäneen romukoppaan ajatuksen että ilmasto voi myös kylmetä. Siihen ei ilmeisesti ole mitenkään varauduttu ja varmuusvarastoja pienennettiin muistaakseni Kataisen hallituksen toimesta.

Joku viisas sanoi aikoja sitten että it`s a sun stupid. Sitä viisasta ei ole juurikaan kuunneltu vaan viimeiset 20v on keksitty satoja meriselityksiä miksi ei ole lämmennytkään niinkuin "pitäisi". Kaikki viime vuosine tehdyt lämpöennätykset, joista lööpit on huutanut jopa ennätyskuumina vuosina, ovat pilkun jälkeen oikealla puolella sijaitsevia numeroita.

 

En missään tapauksessa toivo että tämä pallo viilenisi koska näillä leveysasteilla eläminen muuttuu pikkasen haastavammaksi. Jos kuitenkin viilenee niin sen olisi syytä tapahtua ennen kun nykyiset voimalaitokset on ajettu alas ja purettu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Jos ne ovatkin puhuneet koko ajan asenneilmastosta. Sitähän kuulemma nukkuukin huonommin jos makkarissa on liikaa hiilidioksidia. Herätessään on kärttyinen, ja asenneilmasto joko kuumenee tai kylmenee, miten sen nyt tulkitseekin. Cola-Olli aikoinaan tykkäs, että liian hapokasta, ja syynä kai oli ylenmääräinen ceeookaks. Ei näihin kyllä maallikon auttaisi sekaantua, sitä on äkkiä itekin hapoilla.. ..ja henki lähtee, vallitsi ympärillä sitten hiilihappo tai happi!

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Evans ei ole ainut, joka ennustaa lämpötilan lähtevän laskuun. Tosin Evans ennusti sen tapahtuvan jo vuonna 2017, joka ei tapahtunut. Vaikka Evansilla on 6 tutkintoa, joista yksi on tohtorin tutkinto, niin hän ei ole koskaan julkaissut yhtään tieteellistä paperia ilmastonmuutoksesta eikä ilmeisesti muustakaan aiheesta. Hänen ennusteensa ja käsityksensä ovat tässä mielessä vailla tieteellistä tarkastelua ja perustelua.

Olen yksi niistä harvoista alan tutkijoista,jotka ova panneet päänsä pölkylle, että maapallon lämpötila lähtee laskuun. Minun mallissani n vuoden 2020 jälkeen. Lasku on sitä suurempi, mitä enemmän auringon aktiivisuus laskee. Tästä löytyy yksi blogikirjoitus myös Usarin palstoilla:

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245008-...

Omien tutkimusteni mukaan IPCC:n hyväksymissä ilmastomalleissa hiilidioksidin lämpötilavaikutus on aika tarkkaan 200 % liian suuri. Havaitusta lämpötilan noususta n. 0.8 astetta, hiilidioksidin osuus on vain 0,22 astetta. Loput johtuu pääsääntöisesti auringosta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei Gavin Schmidt:kään ottanut vuotta 2017 pidemmälle kantaa mihin suuntaan lämpötila menisi.

Tuossa Kate Marvel samasta teamista Gavin Schmidtin kanssa, antaa mielenkiintoisia lausuntoja ilmastonmuutoksesta tulevaisuuden suhteen, emme tiedä!

[I’m really interested in what we call “climate sensitivity,” which is basically a fancy science way of saying we don’t know exactly how hot it’s going to get. The main reason is that it’s difficult to predict human behavior. What will society look like 10, 20, 30 years from now? Will we take aggressive global action to mitigate climate change? But even if you remove that uncertainty associated with humans, we still don’t know the answer. We know that carbon dioxide is a greenhouse gas, and that would increase the Earth’s temperature, but we’re not sure how much it will rise.] http://news.columbia.edu/content/Scientist-Kate-Ma...

[Olen todella kiinnostunut siitä, mitä kutsumme "ilmastoherkkyydeksi", joka on pohjimmiltaan hieno tieteellinen tapa sanoa, ettemme tiedä tarkalleen kuinka paljon lämpenee. Tärkein syy siihen on se, että ihmisen käyttäytymistä on vaikea ennustaa. Mitä yhteiskunta näyttää 10, 20, 30 vuoden kuluttua? Aiotteko ryhtyä aggressiivisiin maailmanlaajuisiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Mutta vaikka poistatte tämän epävarmuuden ihmisiin, emme vieläkään tiedä vastausta. Tiedämme, että hiilidioksidi on kasvihuonekaasu, joka lisää maapallon lämpötilaa, mutta emme ole varma siitä, kuinka paljon.]

”We know we have emitted greenhouse gases and we know that the temperature has been rising. But what happens in the recent past isn’t necessarily predictive of what’s going to happen, because some changes take a very long time. What’s going to happen to the climate in the long term isn’t represented very well by what’s happening now.”

”Tiedämme, että olemme lisänneet kasvihuonekaasuja ja tiedämme, että lämpötila on noussut. Mutta mitä viime aikoina on tapahtunut, ei välttämättä ennusta mitä tulee tapahtumaan, koska jotkut muutokset kestävät hyvin pitkään. Mitä tulee ilmastoon pitkällä aikavälillä, ei ole kovin suuntaa antavaa se, mitä nyt tapahtuu.”

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #13

Nuohan ovat malleja joihin lämpenemisskenaariot perustuvat. Mitkä taas löytyvät esim täältä
https://www.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/syr/...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

"With this study we will test the hypothesis that the climate response of the intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) Climate Model Intercomparison Project-5 (CMIP-5) models is significantly greater than that calculated from observations." https://link.springer.com/article/10.1007/s13143-0...

Lämpenemisskenaarioiden suhteen oli nimenomaan epävarmuutta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Siksi siellä on esitetty luottamusvälit. Ennusteissaan varmoja ovat vain skeptikot.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #19

AGW:n tukijoukot enää pitävät elämää näistä skenaarioista, jotka perustaltaan ovat tutkimusten mukaan merkittävästi pielessä, joten luottamus niihin on murenemassa hyvää vauhtia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tollasta uutista pukkas vähän yli vuosi takaperin.
"Leudot talvet näyttävät tilastoaineiston perusteella toistuvan 11 vuoden aurinkosyklin mukaan.

Oulun yliopiston professorin Kalevi Mursulan mukaan on tutkimusten perusteella syytä olettaa, että lumiset ja kylmät talvet palaavat takaisin vuonna 2020 ja 2021, jolloin aurinkotuulen nopeita virtauksia esiintyy taas vähemmän.

– Edellinen auringonpilkkujen minimi oli vuonna 2009, jolloin muun muassa Iso-Britannia peittyi lumeen arktisten virtausten vuoksi, Helsingin Sanomien haastattelema Mursula kertoo."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-yl...

Toivottavasti vain lumiset talvet eikä jäiset kesät.
Mutta pari seuraavaa vuotta ovat aika mielenkiintoisia jos tosiaan rupee oikeasti näkymään joku suunta ilmastossa ja vielä alas päin.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Toistaiseksi maapallon ilmaston lämpötilan vaihtelun voidaan katsoa olleen luonnollisten tekijöiden hallitsema, koska todellisuudesta ei ole sellaista näyttöä olemassa, minkä mukaan se johtuisi ihmisen toimista. Erilaiset ilmastoon liittyvät mallitkin ovat vasta hypoteeseja, joiden tueksi tarvitaan vielä näyttö todellisuudesta.

Kun ottaa huomioon, että viimeisten vuosikymmenien aikana on todettu jaksoja, jolloin ilmaston lämpötila ei ole noussut, vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on jopa lievästi kiihtyen noussut, on väärin syyttää ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousua ilmaston lämpenemisestä. Ja vielä kun viimeisen 800 000 vuoden aikana jäätiköitymisten ja niiden välisten lämpimien kausien ajalta sekä liitukaudelta tähän päivään viimeisen 100 miljoonan vuoden ajalta geologiset mittaukset osoittavat ilmakehän hiilidioksipitoisuuden trendien seuraavan ilmaston lämpötilatrendejä eikä päinvastoin, ei ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousun voida todeta ilmaston lämpötilaa hallitsevan. Kun nyt vielä viimeaikoina mukaan tulleita, minimaalisia, ihmiperäisiä hiilidioksidipäästöjä syytetään ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden noususta ja sen seurauksena tapahtuneesta ilmaston lämpenemisestä, se on aiheetonta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Niin aivan, Lauri Heimonen on oikealla jäljillä, ensin lämpenee ja sitten hiili co2 nousee

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onneksi CO2 uskovaisilla on pitävät todisteet uskolleen. Mites se menikään, kun mitään muuta syytä ei keksitty niin todettiin että "syyllisen" on pakko olla CO2. Todella tieteelliset todisteet siis.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no jos ei olisi happea, ei olisi hiiltä co2, hiili tarttee hapen jolle tälle hapelle luovuttaa muutaman elektronin , mutta hiili co2 ei ollut kasvihuoneessa ilmaa lämmittänyt kun oli koe ollut

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei voida päätellä, etteikö tuo ilmoitettu profetia maapallon ilmaston viilenemisestä vuodesta 2017 alkaen pitäisi paikkaansa, sillä nyt elämme vain vuoden 2018 alkua. Jos katsotaan ilmasto-olosuhteita koillisessa USA:ssa, niin siellä hytisevät ihmiset varmaan pitävät tuota ennustusta hyvinkin oikeaan osuvana.

Samaten Etelä-Suomen säätila tammikuun 1. päivänä vuonna 2018 sai tasavallan presidentin vakaumuksen syvällä rintaäänellä lausumaan Uuden Vuoden puheessaan, että ilmaston lämpeneminen on TOSIASIA eikä mielipidekysymys. Vuoden 1925 tammikuussa ei Helsingissä myöskään ollut yhtään lunta. Silloin vain ei vielä "tiedetty" ilmastonmuutoksesta mitään. Säät otettiin vastaan tyynesti sellaisina kuin ne tulivat.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Komenttiin 8. Oikeassa olet Juha, että ilmastonmuutosasioissa varsin yleinen virhe on tuijottaa lyhytaikaisia sääilmiöitä kuten hirmumyrskyjä ja vuosittaisia lämpötiloja. Lyhin aika ilmastonmuutosasioissa on tarkastella minimissään aurinkosyklin eli 11 vuoden globaalia keskimääräistä lämpötilaa. Nýt tosin IPCC ja sen hovijoukko on ehdottanut, että lyhin tarkastelujakso pitäis olla 30 vuotta. Syynä on vuodesta 2000 alkanut lämpötilapaussi, joka aiheuttaa harmaita hiuksia ilmastonmuutoseliitille. IPCC yrittää ostaa lisää aikaa, kun totuus rupeaa nousemaan pintaan.

Asioista seuraavat ovat ehkä panneet merkille, että vuoden 2016 korkeasta lämpötilapiikistä puhuttaessa mediassa, sen yhteydessä ei enää mainita sanaa El Nino, vaan se on nyt vain tavallinen vuosi, joka oli tavattoman lämmin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sään ja ilmaston sekoittavat keskenään kyllä denialistit ja muut kognitiorajoitteiset.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #10

Onneksi sulta tulee itse asiaan aina asiantunteva vastaus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

En luonnehtisi Sauli Niinistöä sentään kognitiorajoitteiseksi, vaikka hän ilmeisesti sään ja ilmaston sekoittikin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #15

Mäkinen on siitä mukava miesoletettu että tietää aina etukäteen että ite asiaan ei tule juuri koskaan mitään kommenttia mutta muitten kommentoijien "henkisestä" tilasta takuuvarmasti.
Nyt olisi Mäkisellekkin sana vapaa, kerro rohkeasti oma arviosi mihin suuntaan ilmaston lämpötila muuttuu lähivuosina.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Samaten Etelä-Suomen säätila tammikuun 1. päivänä vuonna 2018 sai tasavallan presidentin vakaumuksen syvällä rintaäänellä lausumaan Uuden Vuoden puheessaan, että ilmaston lämpeneminen on TOSIASIA eikä mielipidekysymys"
Salella on todellisuudentaju ollut hukassa jo pitkään.

Löytääkö joku tuosta "tilastosta" jonkilaisen trendin.
https://hs.mediadelivery.fi/img/978/0993c8eb311344...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset