MattiLehtinen Vapaa-ajattelematon.

Lauran kasvot "ilmestyi" tv ruutuun.

Mikähän siellä MTV3 toimituksessa on menossa kun huippukiva:n mainoksen jälkeen laitettiin ruutuun muutamaksi sekunniksi Laura Huhtasaaren kasvot näkyviin?

Siis juuri äsken, pari minuuttia sitten. Oliko vahinko vai ihan tarkoitus??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Matti, nyt minusta useampikin asia viittaa median "Trump-ilmiöön".

Voi olla, ettemme tiedä kaikkea gallupeista tai muista sisäpiirin asioista.

Niinistön persuarvostelu eilen?
plagiointi-blogi tänään täällä US: ssa? Ajoitus?
Lauran kuvan "pakkoliitos Huippukivan mainokseen"?
Tämäniltainen mtv: n vaalitentin suorastaan hysteerinen päällepuhuminen?

Jos todella näin alhaalla ollaan, alamme jo hyvin pärjätä USA: lle Trumpista valetiedottamisessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tämäniltainen mtv: n vaalitentin suorastaan hysteerinen päällepuhuminen?"

Kerrankin olemme samaa mieltä: Huhtasaari korotti ääntään niin että toimittajat eivät saaneet kysymyksiään kuuluviin. Muutkin kuin minä taisivat hiljentää ääntä.

Jocke Rantanen

Katsoppa "tentti" uudelleen.
Toimittaja esittivät kysymyksen. Kun Huhtasaari aloitti vastaamisen niin toimittaja ja useimmiten Antonina Berg aloitti päällepuhumisen ja myös vastaanväittämisen omine mielipiteineen.
Kyseesähän ei pitänyt olla toimittajien mielipiteiden kertominen tai toistaminen vaan Huhtasaaren mielipiteiden "tenttaaminen".

Katso erityiseti kohtaa passivapaudesta. Antonina esitti kysymyksen, kun Huhtasaari vastasi niin Antonina keskeytti ja kysyi aivan muuta asiaa. Kun Huhtasaari, kokemattomuuttaan, alkoi vastaamaan tähän uuteen kysymykseen Antonina keskeytti sanoen että kysymys koskee passivapautta.

Ota ne värilliset lasit pois ja katso objektiivisesti kuinka asia meni.

Tuo miespuolinen toimittaja oli jotakuinkin asiallinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Tuossa oli pari esimerkkiä, mutta mainostauon jälkeen piti keskustella Venäjästä ja USA:sta eikä niitä kysymyksiä käsittääkseni saatu esitettyä kun Huhtasaari puhui ääntään korottaen niitä näitä.

Uusinta tulee tänään klo 16.30

PS. Toimittajien keskenään työskentely oli kieltämättä huonoa.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #10

Kyllä täytyy olla värilliset lasit.

Laura Huhtasaaren oli pakko korottaa ääntään saadakseen ylipäätään sanottua jotain.
Vertaa Torwaldsin "tenttiin". Torwalds sai jaaritella mielinmäärin eikä Antonina Berg keskeyttänyt kertaakaan.

Toistan tämän, kysymyksessä ovat siis tentit joissa kysytään ehdokkaan mielipidettä, siis sitä mitä mieltä ehdokas on mistäkin asiasta.
Kysmyksessä ei siis ole toimittajien mielipteiden läpijunnaaminen.
On ikävää että meillä on näin osaamattomia ja ammattitaidottomia toimittajia.

Näin meni sekä Ylen tunnin ohjelmassa Kirsi Heikelin "tentatessa" Laura Huhtasaarta että nyt MTV:n "tentissä".

Sauli Niinistö sai myös jaaritella mielin määrin Ylen "tentissä".

Huhtasaari ei puhunut ääntän korottaen "niitä näitä" vaan hän esitti omia mielipiteitään sen minkä pystyi.

Jos ehdokkaan mielipiteet ovat mielestäsi "niitä näitä" niin olet ymmärtänyt koko kysymyksen demokratiasta aivan väärin. Emme me voi rajoittaa kenenkään mielipiteiden esittämistä sillä että mielestämme hänen mielipiteensä ovat "niitä näitä".

Mutta, kyseessähän onn vain ja ainoastaan pelko siitä että henkilö joka on eri mieltä kanssamme saattaa saada kannatusta. Hänet joko vaiennetaan tai sitten vaietaan.
Koska vaientaminen on vielä toistaiseksi liian härskiä paitsi juuri tällaisissa tilaisuuksissa niin pyritään kaikin keinoin vaientamaan epämieluisia mielipiteitä esittävä.

Venäjällä käytetään menetelmänä enimmäkseen suoraa vaientamista. Samoin monissa muissa diktatuurisesti johdetuissa maissa tehdään ja on tehty. Pahimpana esimerkkeinä Neuvostoliitto ja Saksa 1930-luvulla.

Tavallisen ihmisen ainoa järkevä toiminta on itse pyrkiä kuuntelemaan kaikkia mielipiteitä, hieman ajattelemaan ja sen jälkeen muodostamaan mielipiteensä.

Tähän lyhyt henklilökohtainen esimerkki, kuten nämä asiantuntijat kehuvat.

Viimeisessä keskustelussa edesmenneen isäni kanssa kauan sitten olin ehdottomasti sitä mieltä että USA oli oikeassa Vietnamin sodassa. Olin tuolloin nuori, toki aikuinen jo. Sittemmin kun tosiasiat selvisivät niin muutin kantaani ja nyt voi tietenkin kysyä että mikä oli oikein tai väärin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Torvalds vastasi kysymyksiin, Huhtasaari sen sijaan yrittää puhua presidentille kuulumattomasta sisäpolitiikasta kun ulkopolitiikka ei ole hanskassa.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #12

Huhtasaari pouhui juuri siitä mistä toimittaja kysyi.

Mitä sisäpolitiikkaan tulee niin esim. Sauli Niinistön "puhetta" kehuttiin siitä että hän otti esille mm. syrjäytymisen ja monta muuta "sisäpoliittista" asiaa.

On presidentin asia puuttua sisäpolitiikkaan arvovallallaan. Jos Sauli Niinistö olisi puuttunut menneen kuuden vuoden aikana niin saattaapi olla että syrjäytymiselle yritettäisiin tehdä enemmän.

PÅreisdentinvaalit herättävät kovasti mielenkiintoa ja intohimoja mikä tarkoittaa sitä että presidentillä on valtava arvovaltapääoma joka oikein käytettynä auttaa varmasti ratkaisemaan monia asioita.
Ei mikään hallitus voi ohittaa olankohautuksella presidentin mielipidettä, itse asiassa ei missään asiassa.

Niinistöhän on itse nimittänyt itseään "unilukkariksi". Ymmärrän tämän siten että hän tarkoittaa nimenomaan että ottamalla kantaa asioihin hän "herättää" sekä poliittisia päätäjiä että kansaa.

Niinistö vain ei ole käyttänyt tätä jos poisluetaan teatteriesitys Perussuomalaisten hajoamisen yhteydessä ja Niinsitön puuttuminen Perussuomalaisten henkilövalintoihin.

Jos näin olisi niin voisimme ilman muuta lakkauttaa koko instituution.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Kun tuo Niinistön puuttuminen henkilövalintoihin nousee tuon tuostakin esille, niin valistaisitko tietämätöntä mistä on kyse? Sen toteaminen että Perussuomalaiset on eri puolue, kun kolme neljännestä puheenjohtajistosta vaihtui, ei liene puuttumista mihinkään. Tuohan on vain ilmeisen toteamista, kun vanhan ja uuden puheenjohtajan poliittiset painotukset ja ehkä vakaumuskin eroavat radikaalisti.

Sirpa Abdallah

Jospa päivittäin tulee saman tapaisia valokuvia kehiin kansanedustajista ja ministereistä? Onhan MTV ensi kertaa saanut valtion budjetista tukirahaa. Oliko 50 milj. euroa? Jotain ilmeisesti vastapalveluna tuo Lauran kuva noin ensi alkuun. :D

Korjaan muistiani tutkittuani todellisen summan. Se on 3 milj. euroa ajankohtais- ja uutistoimintaa varten ohjattua rahaa verovaroista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kiitos korjauksesta. Mietinkin jo pitääkö lähteä kaivelemaan asiaa, kun ei kuulostanut lainkaan uskottavalta tuo 50 miljoonaa.

Sirpa Abdallah

Kuten tiedän muistini on hyvä, mutta varsin lyhyelle aikajänteelle sijoittuva. Panen tuon iän piikkiin. Tämä muistikatkos tuli nytkin todistetuksi. Aina kannattaa etsiä se totuus, etenkin iän karttuessa. ;)

Juhani Vehmaskangas

Syynä voi olla:
a)virhe eli vahinko
b)maksettu mainos
c)kuka sen tietää (UFO-juttu)
d)jokin muu

Eipä silti, Lauralla on ihan nätti naama. Ja ainoa ehdokas jonka kanssa olen keskustellut, joten harkitsen sijoittavani hänet kakkoseksi - en Kekkoseksi, vielä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös mainos-TV:ssä juuri ole mainoksia? Mainokset ovat kalliita ja jos muutaman sekunnin naamakuvan saa vaikkapa kymmenesosalla siitä hinnasta kuin minuutin mainoksen, niin niukallakin vaalibudjetilla voi sellaisen saada pukatuksi. Jos tuo kuva tuli nimenomaan mainostauolla, niin mitäpä ihmettelemistä siinä on?

Juhani Vehmaskangas

Juurikin noin. Ja onhan sitä jopa tutkittu, että ihminen ehtii nähdä filmiltä kuvia jotka ovat niin vähän aikaa näkyvissä, ettei niitä ehdi edes tiedostaa. Piilomainontaa?

Jocke Rantanen

Tätä ei ole vain tutkittu. Johonkin aikaan jo kymmeniä vuosia sitten USA:ssa yritettiin kieltää tämän tapainen mainonta.
Toimii mm. siten että jostain syystä kesken vaikkapa elokuvan tulee mieleen että haluan Cokista. Voi johtua siitä että tällaisia micro-minoksia on filmissä. Suljetaan nyt pois ns. tuote-esittely, siis jos sellaista ei selkeästi ole.

Meitä manipuloidaan mahdottomalla määrällä kaikenlaista piilomainontaa ja piilopropagandaa.

Tätä varten on niin valtioilla, siis kaikilla, omat organisaationsa, samoin suuryrityksillä ja mainostoimistoilla.

Ja on ollut jo kauan, paljon ennen WW II. Käytänössä kun radio tuli käyttöön sillä tämä toimii myös ääniradiossa.

Toni Rintala

Aikoinaan kuuluisuuksien ja jopa Jeesuksen kasvoja on nähty perunassa, keksissä, puurossa, ikkunassa, kahvissa, taivaalla, kivessä, jne. Jo oli aikakin nähdä vapahtajamme kasvot Suomen TV:ssä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No tuskimpa se oli maksettu mainos. Sellaista parin sekunnin mainosta ei taida mtv historiasta löytyä.
Tuli muieleen että joku painoi äkkiä eiku nappia jostain syystä. Onko muuten Laura mainostanut maikkarissa? En ole ite ainakaan nähnyt hänen mainosta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

MTV:n standardimainoshinnoittelussa lyhin aika on kymmenen sekuntia. Jos tämä oli vielä lyhyempi, niin toki MTV bisnestä haluaa tehdä ja myös räätälöi mahdollisuuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset