MattiLehtinen Vapaa-ajattelematon.

Olisiko aika rakentaa kansanedustajille "asuntola".

  • Onko tehty pienimuotoinen petos?
    Onko tehty pienimuotoinen petos?

Taas on kansanedustajien asuminen lööpeissä ja tällä kertaa "huijarina" vihreitten edustaja.

Rankennetaanpa siis muualta kuin tsadista kotoisin oleville kansanedustajille kimppakoti eli asuntola jossa on ilmainen valtion maksama kämppä. Jos se ei jostain syystä kelpaa niin hommaa omalla rahalla kämpän mistä lystää.

Loppuisi samalla nämä lööpit ja holtiton rahanjakaminen asumisen varjolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jaahans tosta kuvasta ei saa mitään selvää. Tossa suora linkki siihen.
https://img.ilcdn.fi/wnNVH3ke_eFhlevOQGdtDTl-zqc=/...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kyllä se ihan hyvin näkyy, kun tökkää sitä hiiren vasemmalla tassulla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ymmärrän taksin käytön sillä tavalla, että puolueen jäseniltä ei tarvitse edellyttää mitään ideologista fanaattisuutta ja puhutaan ihmisestä jolla ie ole autoa eikä korttia mutta määrä oli minusta häiritsevän korkea.

Mutta tämä nyt näyttäisi petokselta. Kela jos makselee asumistukia liikaa niin ne peritään takaisin ja jos on kusetettu niin poliisi tutkii petoksena.

Yhdenvertaisuuden vuoksi sama pätee kansanedustajiin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Esimerkkinä yleisestä käytännöstä.

KELA:n asumistuen väärinkäytöstä voidaan epäillä, jos henkilö on

antanut vääriä tietoja

salannut tietoisesti jonkin etuuteen vaikuttavan seikan

tahallisesti jättänyt ilmoittamatta olosuhteidensa muutoksen, joka vaikuttaa etuuden maksamiseen.

Edellämainitussa tapauksessa väärinkäytöksestä kiinni jäännyt tuomitaan käräjäoikeudessa sakkoihin tai ehdottomaan vankeuteen !

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ja lisäksi peritään ne ylimääräiset maksut takaisin.

Kyllä minä odotan tässä sitä, että tätä tutkitaan petoksena ja maksetaan ne tonnit takaisin. Yhdenvertaisuuden vuoksi.

Tuotakin asiaa pitäisi tutkia miksi kansanedustajat saa noin suuria summia rahaa että pääsevät töihin, ja muu kansa joutuu maksamaan siitä. Meillähän on nykyään se tilanne, että syrjässä velkaisessa omistusasunnossa asuvan työttömän oletetaan ottavan vastaan pienipalkaista töitä pääkaupunkiseudulta 6kk koeajalla ja 3kk karenssiriskillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei siinä peritä takaisin, eduskunnan sääntöjen mukaan mennään:

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan Toivola ei ole toiminut lainvastaisesti nostaessaan korotettua kulukorvausta Riihimäen-asuntonsa perusteella. Ei, vaikka asunto on tyhjillään ja sitä on yritetty myydä jo pidemmän aikaa.

- Jos ja kun edustaja on ilmoittanut, että hänellä on koti yli 30 kilometrin päässä eduskunnasta, niin se vastaa edustajanpalkkiolaissa säädettyä ihan kirjaimellisesti, Rauhio sanoo Iltalehdelle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/0bb0063d-7c8c-...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #8

Tossa lapussa vakuuttaa että VAKITUINEN asunto on yli 30 kilometrin päässä eduskuntatalosta. Lehtijuttujen perusteella toi ei pidä paikkaansa vaan edustaja VALEHTELEE eduskunnan kanslialle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Kts. US:n keskusteluohjeet: Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #10

Jos pari karjaisua häiritsee noin kovasti niin käytä kuulosuojaimia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #8

Eli jos koti on riihimäellä niin Jani käy sieltä hakemassa postit? Käykö Jani hakemassa riihimäen kodista postit verovaroilla maksettavalla taksilla että saa korvaukset asunnosta?

Maksut on voitu maksaa sen hetkisen tiedon mukaan ihan lain mukaan mutta kyse onkin siitä, että onko annettu tieto ollut totta.

Toisin sanoen, onko Jani Toivola kirjoilla missä? Kyllä minä tiedän että jos vaihdan itseni kirjoille eri kuntaan, vaikka kaverin aittaan niin osoitehan siinä sitten vaihtuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

"Eli jos koti on riihimäellä niin Jani käy sieltä hakemassa postit?"

Postit voi kääntää kakkosasuntoon tilapäisesti.

Muutenkin tuo oli huono kysymys, koska se ampuu ohi maalin. Kakkosasunnon Helsingissä pidon tarkoitushan on juuri se, että ei tarvitse matkustaa kaukaa hoitaakseen edustajantointa. Eivät niin menettele lappilaisetkaan kansanedustajat, siis käy päivittäin hakemassa postia "kotoaan". Itse asiassa implisiittisesti ilmeisesti huomaamattasi tulitkin esittäneeksi, että tuota 30 kilmometrin rajaa pitäisi pidentää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Hallintojohtaja taieduskunnan säännöt eivät kyllä kumoa rikoslain säännöksiä.

”RL 36:1:

1 § (24.8.1990/769)

Petos

Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa dataa syöttämällä, muuttamalla, tuhoamalla tai poistamalla taikka tietojärjestelmän toimintaan muuten puuttumalla saa aikaan tietojenkäsittelyn lopputuloksen vääristymisen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa. (13.6.2003/514)

Yritys on rangaistava.”

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

Käytännössä tässä on kyse samasta asiasta kuin siitä, että avoliitossa asuvista toinen pistää itsensä kirjoille vanhempiensa ullakolle vaikka ja molemmat hakevat erikseen asumistukea ja toimeentulotukea, ja sitten käy vaan hakemassa postit parin viikon välein.

Kyllä tilapäisjärjestelynä jotain veivauksia varmaan ihmisten tarvitsee pakostikin tehdä kun ihmisten pitää käytännössä jossain olla kirjoilla mutta että ihan pari vuotta olisi postilaatikko muualla missä itse asuu.

Olettaisin, että joku Kelassa työskentelevä osaisi sanoa tämänkin keissin pykälät missä kohtaa menee rikokseksi vaikka maksaja onkin eri kun siellä nyt on kuitenkin puhutaan parin miljardin vuosittaisista asumiseen liittyvistä tulonsiirroista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

Oikeastaan fiksuin veto olisikin siirtää kansanedustajien rahojen maksajaksi Kela ja valvonta myös samoilla mekanismeilla kuin kansalaisia nytkin kytätään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei sitä tutkita petoksena, koska on yleinen käytäntö ulkopaikkakuntalaisten kansanedustajien keskuudessa. Nostetaan korotettua kulukorvausta vakinaisen asuinpaikkakunnan mukaan jossa ollaan kirjoilla, mutta asutaankin kakkosasunnossa Hesassa eduskuntatyöskentelyn aikana.

Mahdollistaahan tuollainen käytäntö väärinkäytöksen, mutta on lain kirjaimen mukainen. Eli pitäisi puuttua edustajanpalkkiota määrittelevään lakiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Silläkin pitää olla merkitystä onko se toinen eli vakituiseksi asunnoksi ilmoitettu kalustettu vai aivan tyhjää täynnä. Kalustamaton huoneisto ei voi olla vakituinen asunto, siis välittömästi käytettävissä. Varsinkin, kun lehtikirjoituksen mukaan on ollut myynnissä jo parisen vuotta ja tyhjillään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

”Jalasmökki” vakituisena asuntona?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ideasi on niin hyvä, ettei se varmasti saisi kuin muutaman ei-valtapuolueisiin kuuluvan edustajan äänen puolelleen. Huijareitahan noista 'kansanedustajista' on suurin osa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kansanedustajien 95% pilaa 100% maineen!

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Mistäs juorulehdet sitten saisivat aineistonsa, jos ei olisi näitä turhanpäiväisiä kulukorvauskohuja? Näillä uutisoinneilla huomio viedään vain pois olennaisista poliittisista kysymyksistä. Olisi mielenkiintoisempaa tietää, millaista politiikkaa joku kohuttu kansanedustaja ajaa, kuin kuulla hänen kulukorvaussotkuistaan. Eduskunnassa lienee oma organisaatio palkka- ja korvausasioiden hoitamista varten. Ehkä tuon organisaation pitäisi terästäytyä ja ottaa lisää vastuuta, ettei lehdistölle vuotaisi jatkuvasti tietoa epämääräisyyksistä.

Tommi Mäkinen

Tuli Toivolasta mieleen tää, vuoden pakolaisnainen, eli somalien parasta A-ryhmää: "Entinen kuntapoliitikko Saido Mohamed sai syytteen törkeästä rahanpesusta"
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005684475.html

Yli 2 vuotta sitten jo tiedettiin, että tää huijas eka siskoaan kun piti katkaista lapsilisät, ja sit valehteli oikeudessa että sen ja sen palvelun kautta lähetti rahat, eikä luonnollisesti mitään merkintää ollut.
Toivola huijas 7000€, vuoden pakolainen 45 000€ ja kumpikin valehtelee. Huonoo PR:ää rodullistetuille, mut mikä tässä Saidon jutussa kestää?

Tommi Mäkinen

Itselläni on nolla-toleranssi valehteluun ja olen super-köyhä.
Nää kaks valehtelee minkä kerkee ja rahaa ja palkintoja sataa ovista ja ikkunoista :D Reiluus..

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Itselläni on nolla-toleranssi valehteluun" Hyvä, mutta miksi sitten näyttäisi, että toimit vähän vastoin periaatteitasi? Vai etkö näe vaikkapa Huhtasaaren, Hakkaraisen, Halla-ahon, keskustan Sipilän ja monien muiden valehtelua sellaisena? Kenties koet myös MV-lehden tekstien olevan todenperäisiä vaikka se on jäänyt lukuisia kertoja kiinni valeuutisista?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #29

Ihmettelinkin että missä viipyy eka vihreä kertomaan että kyllä mekin saadaan kun muutkin.
Aika vähän kuitenkin riitti puhtia kommentoida tätä tapausta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #29
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

29. mikä teil suvakeilla on kun luulette että kaikki maahanmuuttokriittiset uskoo ja lukee mv:tä :D Itse en lue kuin max 1-2kertaa kuukaudes ja aina eka suhtaudun että ehkä totta ehkä ei, sama kuin hesarit ylet.
Sitte te ratardit itte luette valtamediaa kuin raamattua ja uskotte joka jutun kerta heitolla :D ja aina yllätytte että mites nää lelusalakuljettajat pyörätuoliterrorismiauttajat pahoinpidellyt-somppuäidit oho ei ollutkaan. Ootte oikee just parhaita opettaa mediakriittisyyttä ritalan idarit plus muut. Kaikki paska uppoo ekalla ja lämpösii kyyneleitä piisaa..

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Näin törkeä tapaus kuin tämä rahanpesujuttu, josta on vielä kaikenkukkuraksi vankat todisteet, on erittäin vaikea hyssyteltäväksi olemattomiin. Arvostetuilla tuomioistuimillamme on varmasti isoja vaikeuksia saada julistettua vapauttava tuomio siitä. Nyt he yrittävät vain saada koko asian unohtumaan suomalaisen huippuluokan totuusmedian ystävällisellä avustuksella.

Tommi Mäkinen

Joo, oikeushan on ottanut erikoisia kikka kolmosia käyttöön minimoidakseen rodullistettujen tuomioita. Julkisuus pienentää tuomiota (Tapanilan somppujen joukkoraiskaus) ja turvis raiskasi 10v lapsen ni käytettiin pykälää että koska pikkulapsi ei vastustellut niin ei ollu raiskaus. En muista että ikinä ennen olisi näin härskejä lievennyksiä käytetty...

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Rikos määritellään tunnusmerkistön mukaisesti. Kymmenvuotiaan tapauksessa raiskauksen tunnusmerkistö ei täyttynyt eikä tuomioistuin uskaltanut lähteä laajentavaan tulkintaan, jokaitse asiassa olisi rikoslain osalta melko mahdotontakin.

Oletan, että vastustat ns. suostumusperiaatteen lisäämistä raiskauspykälään. Sillähän tämä olisi ratkennut sinun kannaltasi oikein: kymmenvuotias ei voi pätevästi antaa suostumustaan oikeastaan mihinkään.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Oletat päin helvettiä. Ennen turviksen raiskaamista ei ole tarvinnut edes miettiä onko lapsi antanut mihinkään suostumusta koska automaattisesti kelattu ettei voi pikkulapsi vielä päättää tommosia. Nyt kun turvis raiskas niin alettiin nussii pilkkua että hetkinen, lapsihan ei suoranaisesti kieltänyt jees voidaan antaa pienempi tuomio.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Itselläni on nolla-toleranssi valehteluun

Tuo kesti sitten 14 minuuttia. Ei huono tulos.

Millä päättelyllä päädyit väittämään että lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä langetettiin lievempi tuomio, kuin raiskauksesta olisi langetettu? Muistaakseni rangaistusasteikko on käytännössä sama.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Laillisuusmiehet Johansson & Mäkinen pääsivät taas kerran kirjaamaan arvokkaat mielipiteensä tällekin alustalle. Perusteluja ei kommenttien tueksi tietenkään ollut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Näissä kansanedustajien asumisjupakoissa hämmästyttää eniten tämä erään tapauksen vuokranantaja. Mies on hallintotieteen maisteri ja ylikomisario. Onko tähän poliisimieheen kohdistettu tutkintatoimia? Luulisi tuolla tasolla toimivan poliisin tietävän omistamiensa tilojen käyttötarkoituksen, eli voidaanko niitä ylipäätään käyttää asumiseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Parakkikylä ja soluasunnot, niinhän siirtotyöläisille ennenkin on tehty. Jos ei kelpaa niin hankkii sitten omalla kustannuksellaan asunnon muualta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tarvitaanko kansanedustajia Arkadianmäellä yhtäjaksoisesti lomien välisinä hetkinä ?

Kansanedustuslaitos voi siirtyä sekin jo vähitellen nykyaikaan ja kansanedustajat voivat kokoontua muutaman kerran vuodessa Arkadianmäelle vaikka kahville. Muuten kansanedustajan toimen hoitaminen hoituu vähintään yhtä hyvin etänä. Tietoliikennettä käytämällä työt eivät jää tekemättä sen enempää kuin nytkään. Palaveritkin kun voi kätevästi ja nopeasti hoitaa netin kautta,

Siinäpä vaikka Vihreille ilmainen vinkki, kuinka säästetään helposti miljoonia ja ympäristöä kuormitetaan entistä vähemmän.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Eduskunta ei aio selvittää kansanedustaja Jani Toivolan (vihr) asumisjärjestelyjä, kertoo hallintojohtaja Pertti Rauhio Uudelle Suomelle. Iltalehti on uutisoinut tänään, että Toivola on kirjoilla asunnossa Riihimäellä, vaikka asuu käytännössä Helsingissä. Rauhion mukaan Toivolan paperit ovat kunnossa."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/jani-toi...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En ymmärrä miksi kansanedustajille ei makseta saman kaavan mukaan kotipaikasta riippumatta. Toki maakunnasta tulleelle Helsingissä asumiseen menee rahaa, mutta toisaalta asumiskustannukset "kotona" ovat alhaisemmat. Ei valtiovarainministeriön virkamiehillekään makseta palkkaa kotipaikkakunnan mukaan, vaikka osa varmasti asuu yli 30 Km päässä Senaatintorilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä oikea päätös olisi pidentää tuota "työssä käymismatkaa". Esimerkiksi 60 kilometriin, koska sellainen alkaa olla aika yleistä nykyään niin pääkaupunkiseudulla kuin provinnseissakin.

Vertailu valtiovarainminissteriön virkamiehiin ei ole aivan osuva, sillä he ovat siellä jatkuvassa virkasuhteessa ja valitsevat sen työn perusteella asuntonsa. Kansanedustajat puolestaan suorastaan edustavat osittain myös omia kotimaakuntiaan. Kyllä työasunnon kulukorvaus on asiallista kansanedustajien kohdalla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi se on asiallista? Ei minusta ole selvää, että pääkaupunkiseudulla asuvalla kansanedustajalla jäisi enemmän käytettävissä olevia varija asumiskulujen jälkeen, kuin maakuntakolleegallaan. Samantasoinen asuminen maakunnassa saattaa olla hyvinkin puolet halvempaa kuin Helsingissä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Luulisi, että kun tällainen "taking a candy from a child"-rahaetuus on tarjolla, sitä käyttää 80 prosenttia eduskunnasta.

Iteki käyttäisin, why not!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yleensä asuntosijoittajat "maksattavat" asuntolainansa vuokralaisella. Nyt on ilmeisesti keksitty pomminvarma lainan takaisin maksaja, veronmaksajat?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Heillähän on jo kämpät eduskunnassa, on sauna, ravintelit, kahviot, torkkupeitot eli jonkinlaiset soffatkin löytyy. Mitä vielä tarvitaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset