MattiLehtinen Vapaa-ajattelematon.

Nykyään myös kylmeneminen on ilmastonmuutosta.

  • Nykyään myös kylmeneminen on ilmastonmuutosta.
  • Nykyään myös kylmeneminen on ilmastonmuutosta.

Tämä lainaus on ylen uutisesta.

" Ilmastonmuutoksen myötä sään ääri-ilmiöt yleistyvät ja niillä on vaikutus myös Italian oliiviöljyteollisuuteen.

Viime vuonna tavallista kylmempi sää ja satokauden ajalle epätavallisesti osunut pakkanen tuhosi oliivisatoja."

Ja tottahan toi on koska ilmasto on muuttunut niin kauan kun ilmasto on ollut olemassakin ja äärisäät ovat ihan normaaleja ilmaston ilmiöitä ja yhtä yleisiä kuin "normaali" sää.

Mutta tässä medioitten lietsomassa ilmastonmuutoksessa on kyllä uskonnollisen hurmosliikkeen merkkejä kun nekin selittävät ihan kaiken jumalalla, mediat vaan laittaa jumalan tilalle ilmastonmuutoksen.

Ilmastopaniikin lietsonta onkin ainoa joka on kiihtynyt, ilmasto ite on pysynyt melko paikallaan viimeiset ~20 vuotta ja melkoisen selvät merkit on "ilmassa" siitä että glopaali lämpötila ei taida enää nousta.

Ihan kaikenlaiseen ilmastoon pitäisi varautua koska "torjumiseen" ei ole keinoja, varsinkin kylmään pitäisi varautua koska näillä leveyspiireillä se on ainoa uhka.

 

Nyt kun Nasa sotkettiin tähän mukaan niin lisäsin kuvan joka todistaa että Nasa säätää lämpötiloja melko kyseenalaisilla keinoilla.

Lisätty kuva kaksi. Siinä on vielä toistaiseksi täysin säätämätön lämpötila ja kovasti käyrä muistuttaa Hansen et al käyrää tonne -40 luvulle. Tämä Sodankylän käppyrästö on paha piikki ilmastouskovaisten lihassa kun vuosi 1938 on edelleen "kaikkien aikojen" lämpimin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Muunmuassa NASA on kanssasi erimieltä. Mutta mitä ne tietäisivät, sillä nehän vain mittaavat lämpötilojen kehitystä...

https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temper...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Viime vuonna tavallista kylmempi sää ja satokauden ajalle epätavallisesti osunut pakkanen tuhosi oliivisatoja."

"NASA on kanssasi erimieltä"

Kyllä NASA:n pitäisi heti korjata tuo italialaisten oliivinviljelijöiden suoltama valhe!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko Hansen et al 1981 käppyrästö Markolle tuttu? Otappa selvää ja vertaa sitä nykyiseen nasan käppyrästöön. Kummasti ovat kylmentäneet -40 luvun lämpöhuiput pois nykykäyristä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Aika hauska juttu tässä on, että tuo "Hansenin käppyrä" on sen saman Hansenin julkaisema ennen kuin hän julisti USA:n kongressille, että ihminen on aiheuttamassa ilmaston merkittävää lämpenemistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kunpa jonain päivänä tulisi joku arvovaltainen taho, joka viheltäisi pelin poikki tuosta ilmastonmuutosvouhotuksesta.

Antti Rinnekin eilisessa tentissään aloitti puheensa ilmastonmuutoksella ja kertoi SDP:n olevan "sitoutunut rajoittamaan lämpenemisen 1,5 asteeseen".

Tämä on kuin aamun avausrukous, jota pitää muodossa tai toisessa aina muistaa hokea ennen kuin siirrytään oikeisiin aiheisiin. Neuvostoliitossakin saavutettiin huikeita saavutuksia tieteen ja mm. avaruusteknologian saralla, mutta kaikkien opiskelijoiden oli silti uhrattava osa ajastaan marxismileninismin opiskeluun.

Kun keisarilla ei ole vaatteita, niin ei vain ole.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Joku arvovaltainen taho" voi näinä aikoina olla vaikeata löytää. Suurvallan presidentti - ei mitään mahdollisuuksia. YK:n ykkösmies - kuka se muuten on? Sauli Niinistö - on jo ehtinyt valita leirinsä. Paavi - hah hah.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Tai sitten tarvitaan vielä Gretaa nuorempi lapsukainen, joka sanoo saman toteamuksen kuin Andersenin sadussa tyyliin että "mutta eihän ilmasto lämpene lainkaan".

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Meikäläisen budjetilla ei perusteta tv-kanavaa sanomalehdestä puhumattakaan.
Rahamiehet ovat alistuneet viherpropagandalle, jolla on yliedustus "totuuden" julistamisessa.
Tekniikan tohtori Ollilan ja kaltaistensa epäämättömiin tosiasioihin perustuvat viisaudet vaietaan tyystin.
Kuka uskaltaa vai onko jo myöhäistä?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Meikäläisen budjetilla ei perusteta tv-kanavaa sanomalehdestä puhumattakaan."

- Mutta ainahan voi twiitata! Donald Trump (tiettävästi) sanoi Twitteriin perehdyttyään, että "nyt mulla on lehdistön teho ilman lehdistön kustannuksia". Ja jälki näkyy: kun Trump lähettää pikaviestin, se luetaan kaikkialla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Äärisääväitteet ovat hyvin toimivia, kun halutaan pelotella ilmastonmuutoksella. Erilaisia muuttujia on varmaan toistakymmentä ja niistä useimmilla on kaksi eri ääripäätä. Aina joku mittari heilahtaa ääriasentoon vuoden kuluessa jossakin päin maailmaa.
Odottelen ilmastonmuutoksen aiheuttamaa äärityyntä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä ääri-ilmiöihin voidaan tarpeen vaatiessa lukea myös äärimmäinen tasaisuus lämpötiloissa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen
Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kaikkein hauskinta näissä ilmastonmuutos-kirjoituksissa ovat nämä US:n salaliitto-teoreetikot ja "asiantuntijat" jotka kuvittelevat, että NASA ym. kansainväliset toimijat tekevät jatkuvasti vain virheitä ja ne tulevat sitten näiden "asiantuntijoiden" puheilla korjatuiksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei salaliitosta ole puhunut kukaan muu kuin sinä. Kumpi noista kuvan käyristä on mr Sinivirran mielestä se oikea, Hansenin alkuperäinen vaiko jälkeenpäin piirretty?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #18

Esitin kysymyksen mutta et pysty vastaamaan?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #19

Vihjaako Lehtinen että v. 1981 GISS oli oikeassa ja sen jälkeen ainoastaan väärässä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #21

En mitään vihjaile mutta molemmat ei voi olla oikeassa. Voihan että ovat tulleet katumapäälle kun olivat -80 luvulla rehellisiä ;) . Tai sitten ovat mallintaneet menneisyyttä ja tulos on näkyvissä uudessa käppyrässä.

Juha Huusko Vastaus kommenttiin #24

Molemmat eivät voi olla oikeassa, mutta molemmmat voivat sen sijaan olla väärässä. Näin kai asia onkin. Kuinka paljon? Se on eri juttu.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä minun mielestä on ihan ymmärrettävää, että sääasematiedon karttuessa ja menetelmien kehittyessä lämpötila-arviot tarkentuvat.

Ilmeisesti eräät vieläkin jaksavat uskoa, että ilmastotieteilijät vääristävät historiaa kasvihuoneteorian romahtamista peittääkseen. Tosiasiat vaan eivät tue tätä(kään) väittämää. Vuosien varrella tehtyjen korjausten seurauksena käppyrät osoittavat pienempää lämpöenemistä kuin skeptikoiden peräänkuuluttama 'raakadata'.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #26

"Ilmeisesti eräät vieläkin jaksavat uskoa, että ilmastotieteilijät vääristävät historiaa kasvihuoneteorian romahtamista peittääkseen."

Kerro ihmeessä lisää tästä, kuka tai ketkä nyt yrittää romahduttaa kasvihuoneteoriaa? Onko nyt kuitenkin olemassa joku salaliitto joka pyrkii siihen :o .

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #27

Eikös tuossa blogissa muuan Lehtinen syytä Nasaa väärentämisestä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #28

En tiedä, minä sanoin että nasa "säätää" lämpötiloja.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #19

19. Kyllä vastaukseni oli riittävän kattava jos ymmärrät, mitä tarkoitetaan lämpötilojen kehityksellä => 0.8°C. Jos et tiedä kumpi käppyröistä on se oikea, sitä Sinun tulisi kysyä ihan ensiksi itseltäsi ja sen jälkeen Hansen et al. Minun silmiini käppyröille on ilmeisesti tehty vain multiregressio-analyysi.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Pahinta tässä on ilmastonmuutossyyllistämisessä on se että kun ollaan jo näin pitkällä niin kaikki mitä tästä eteenpäin tulee vastaan voidaan selittää lisäsyyllistämisillä ja (ns.haitta)verojen nostolla:

-jos ilmasto lämpiää, tarvitaan lisätoimenpiteitä

-jos ilmaston lämpötilat vakiintuvat, ts. ei nosua eikä laskua tarvitaan
lisätoimenpiteitä

-jos ilmasto kylmenee, olemme "oikealla tiellä" ja jo tehtyjä toimenpiteitä tulee
"tehostaa" jotta "oikea suunta säilyy".

Olemme ansassa.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

Ei tässä mitään pahaa ole. Laita joku firma jolla pyrit "estämään" tätä ilmaston muutokseen liittyvää ongelmaa, eli,,, ööö siis lämpenemistä tai välillä kylmenemistä, toisaalta välillä ei saa tulla hiilidioksidia, paitsi silloin ei haittaa jos sen laitteen tai jutun valmistaminen tuottaa hiilidioksidia. Toisin sanoen tee mitä huvittaa, mutta lisää siihen nämä perus ilmastoliturgiat, jotta voi rahastaa muutkin rauhassa.

Ei ole ansaa, on vain tyhmiä ihmisiä jotka maksaa mitä tahansa saadakseen olla mukana jossain "oikeassa" ja "hyvässä". Yksi uusi katolilaisuus vain.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sellainen henkilö kuin tohtori David Evans on sitä mieltä että hiilidioksiidille on "laskettu" aivan liian suuri vaikutus ja todellinen on vain kymmenesosa väitetystä. Ja huomaahan sen jokainen että co2 ja lämpötila ei korreloi mitenkään.
Ite "pelkään" että aurinkotutkijat ovat oikeassa ja tämä lämpeneminen oli tässä, muutaman vuoden sisällä tiedämme olivatko oikeassa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuossa asiayhteydessä pelko todellakin ansaitsee lainausmerkit. Jos kehityskulku on se jota ennakoit, huokaistaan maapallolla helpotuksesta, ja annetaan palaa kuin painajaisesta heränneinä!

Juha Huusko

Tässä ilmastosekoilun tuloksia:
Suomi on maksanut tuulivoiman tuottajille syöttötariffitukea jo 800 miljoonaa euroa. Viime vuoden tuotannosta maksua on kertynyt 205 miljoonaa euroa.
Energiaviraston kokoamista tilastoista selviää, että tuulivoimatukea on vuodesta 2011 maksettu tähän mennessä yhteensä 799 miljoonaa euroa. Suurin tukivuosi on ollut 2017, jolloin tukea maksettiin 221 miljoonaa euroa.
Uusille tuulivoimaloille ei tukea tämän vuoden alusta lukien enää myönnetä entisin perustein, mutta vanhat voimalat ovat tuen piirissä vielä toistakymmentä vuotta.
Järjestelmän kokonaiskustannukset nousevat vuoteen 2030 mennessä 2-3 miljardiin euroon sähkön markkinahinnasta riippuen.
https://www.tekniikkatalous.fi/
Valtava kiire taitaa olla suurin syy- ehkä maailma pelastui!

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Toivottavasti ei tule teostolta laskua, kun lainaan kommenttiasi hiilihumpan hoilaajia kohdatessani.
Hatunnosto vielä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset