MattiLehtinen Vapaa-ajattelematon.

Hallitustunnusteluissa omituinen "vaatimus" ilmastoon liittyen.

Omituinen sikäli että ihan pokkana meinaavat että Suomen hallitus pystyy säätämään glopaalin ilmaston lämpötilaa. Tollasta taidetaan kutsua megalomaniaksi ja se taitaa olla jonkinsortin "sairaus" .

Hirvittää jo etukäteen jos tänne väsätään kakojen avulla punavihreä suuruudenhullu hallitus joka ajaa maan lamaan järjettömillä  "ilmastotoimillaan". Niitä järjettömiä ehdotuksia ollaan jo kuultu mm. Rinteen suusta vaalitenteissä sekä myös punaviherpiireistä samoissa tenteissä.

Mun luulo perustuu tohon twiittiin josta sain vinkin hevosmiesten tietotoimistosta.

https://twitter.com/liandersson/status/1121681115742265344

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Eipä tuo nyt kovin omituinen ollut. Ennemminkin itsestään selvyys: Persut heti veks hallitusneuvotteluista. Mikäli Orpo menee mukaan, niin arvelut syksyllä sovitusta hallituspohjasta saavat vahvistusta.
Rinnettä ei pidä päästää pääministeriksi.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Ilmastotoimet tärkeinpänä kysymyksenä hallitusneuvotteluissa! No niillähän on hyvä perustella veronkiristyksiä ja kansan pakkokeskittämistä. Kokoomus älä lähde Rinteen hallitukseen tai minä ja moni muu lähdemme Kokoomuksesta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehdotan perussuomalaisille seuraavanlaista päästövähennyssuunnitelmaa:

-Jos Suomen lämpötila nousee odotetusti, lämmitystarveluku putoaa noin 1000 pinnaa. Silloin lämmitysenergiaa säästyy automaattisesti 25% eikä tarvitse tehdä yhtään mitään.

- Jos Suomen lämpötila ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus kasvavat odotetusti, silloin puiden paksuuskasvu nopeutuu 30-50%. Hiilinielut siis kasvavat, mikä hoitaa toisen puolen päästövähennyksistä.

Sen jälkeen voi vaikka istuttaa joutomaille puita ja säätää Volvosta kaasarit.

Päästövähennyssuunnitelma on tonneissa mitattuna huomattavasti kunnianhimoisempi kuin mikään SDP:n sähköautopakko. Uskon silti, että tuon pystyisi toteuttamaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No onhan se selvää että kysymykset on tehty tarkoituksella sellaisiksi että persut saadaan ulkopuolelle mutta kyllä siellä on silti sakkia jotka oikeasti kuvittelee että hallitus pystyy glopaaliin ilmastoon vaikuttamaan. Ja kakoissakin näitä ilmastohurahtaneita riittää.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

KORJAUSSARJA DEMARIJOHTAJA RINTEEN ILMASTOUSKONTOON

Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/278506-lista-julk...

Demaripomo Antti Rinteen ensimmäinen kysymys (muille puolueille):

Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?

Vastaus: ”Parturient montes nascetur ridiculus mus” (Vuoret ovat synnyttämässä, syntyy naurettava hiiri).

”Ilmastomestari” Rinne kuvittelee, että Suomen (demarien, vihreiden ja vasemmistoliiton) ”kunnianhimoiset” ilmastotoimet ”pysäyttävät” ilmaston lämpenemisen 1.5 asteeseen!!!

Luonnollisten tekijöiden vaikutukset (kuten auringon aktiivisuuden vaihtelut) on kuulemma tuon punavihreän porukan hallinnassa! Ehkä se punavihreä ”viisaus” vielä pystyy kääntämään maapallon akselin ilmaston vaihteluiden kannalta parempaan asentoon? Kunhan nyt ensin aurinkotähtemme kokonaissäteily (Total Solar Irradiance TSI) ja aurinkosyklien voimakkuuden vaihteluiden magneettiset vaikutukset (kauempaa avaruudesta tulevan kosmisen säteilyn) planeetta Maan pilvisyyteen ja sitä kautta ilmastoon laitettu kuriin?

O sancta simplicitas (Voi pyhä yksinkertaisuus!)

Punavihreä porukka:

Kyllä se (1.5 asteen lämpöpysäytys) onnistuu kun panemme lihan, autoilun, asumisen, kuluttamisen ja lentämisen verot ja muut keksimämme ihmisen syyllisyyden johdosta lankeavat synnit maksettaviksi.

ILMASTOUSKONTO VAI JÄRJEN KÄYTTÖ? ?

https://www.tapionajatukset.com/37527

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tiedetäänpähän ainakin ketä syyttää, jos maapallo ei yllättäen tottelekaan.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Mutta tarvitaanko näin vähäpätöiseen asiaan hallituksen ohjelmaa. Eikö asetus riitä. Muistaakseni Neuvosliitossa Leninin hallitus antoi ensitöiseen asetuksen, jolla poistettiin työttömyys (luotoon pakkotyö).

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Kyllä se (1,5 asteen lämpöpysäytys) onnistuu kun...."
Ei onnistu Rinteen porukalta, eikä koko Suomen kansaltakaan vaikka lopetamme heti valtion olemassaolon!

Näin hallitustunnustelujen alussa on järjetöntä esittää mistään asiasta eksakteja lukuja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 34

Positiivisena pointtina kannattaa muistaa ettei kukaan ole vaatimassa Suomea pelastamaan koko maapallon ilmastoa.
Sellaisen väittäjiä on toki liikkeellä, eivätkä ne ole rehellisin aikein liikkeellä. Pääsipä osa niistä valehtelemalla eduskuntaankin.
Ei kannata olla sellaisten satusetien kanssa missään tekemisissä. Niihin ei voi luottaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suuri osa lapusta oli ihan hihhuli - läppää mutta jos tähän nyt tartutaan niin kysymys on mallia "poistaako hallitus köyhyyden maailmasta 31.12.2034 klo 23:59 mennessä?" johon kaikki muut puolueet vastaavat pokkana 'kyllä' kun taas perussuomalaiset ovat poikkeus, eivät voi pokkana valehdella (äänestäjille) mitä vain.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Perussuomalaiset puolueen pitäisi nyt vastata noihin esitettyihin kysymyksiin hyvin pikkutarkasti omien ohjelmien mukaisn selityksin. Lisäksi pitäisi ehdottomasti painottaa sitä, ettei kysymyksissä ole laisinkaan painotettu talouspuolta eli millä nuo kysymyspatteriston menot rahoitetaan. Toki velkaa lisäämällä ja veroja korottamalla saadaan kuitatuksi, mutta onko se viisasta taloudenhoitoa?

Nyt lähdään lähteekö kokoomus demareiden kelkkaan noin löysin kysymyspatteriston ehdoilla. Jos lähtee, niin uskottavuus talouden tasapainottajapuolueena on mennyt roskakoriin ja pysyvästi.

Mikäli tosiaankin Rinteen hallitusohjelma painottuu ensisijaisesti ilmastonmuutoskustannuksiin ja muihin toisarvoisten menojen kasvattamiseen ilman tulopuolen vaadeselvittämistä, niin hukassa on taas Suomi kuten oli Kataisen-Urpilaisen hallituskaudella, kun demarit pääsivät sanelemaan ehtonsa hallitusohjelmaan. Velkaa tuli otettua oikein isän kädellä lisää. Sama kohtalo on nytkin hiuskarvan varassa.

Tärkeä kysymys liittyy myös Rinteen terveyteen liittyviin seikkoihin. Ainakin tämän päiväinen tiedotustilaisuus antoi ulospäin itselleni huolestuttavan kuvan. Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvät kysymykset, joilla saadaan sopivasti hajontaa puolueiden vastauksiin.

Nämähän eivät ole vielä mitään hallituspolitiikkaan liittyviä tarkennuksia, kunhan erotellaan mieleiset kumppanit.

Taloudesta neuvotellaan sitten vielä erikseen, tai on jo neuvoteltu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, PS tuntuu kuvittelevan että kaiken aikaa on kysymys vain heistä. Ei ole. Hallitustunnustelija tekee kysymykset, ja jos ei niihin osaa vastata, voi vika olla vastaajassakin. Itse tykkäsin erityisesti kohdasta 8. Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi

a. Tunnistatteko, että kestävän talouskasvun perustan vahvistamiseksi on tehtävä investointeja koulutukseen, tutkimukseen, innovaatioihin sekä infrastruktuuriin? Kuvatkaa konkreettiset keinonne.

b. Tunnistatteko tarpeen, että koko ikäluokan tulisi suorittaa vähintään toisen asteen tutkinto? Kuvatkaa keinonne tähän pääsemiseksi.

c. Miten varmistaisitte sen, että jokaisen oppiminen ja osaamisen kehittäminen jatkuu läpi työuran?

d. Miten edistäisitte kulttuurin asemaa Suomessa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuon kysymyksen analysoinnissa persujen on kyllä tukeuduttava ulkopuolisiin asiantuntijoihin, tuollaisten kysymysten hahmottaminen ei onnistu peruspersulta. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #11

Kyllähän ne vastaukset löytyy, tähän tapaan:

a. Tunnistatteko, että kestävän talouskasvun perustan vahvistamiseksi on tehtävä investointeja koulutukseen, tutkimukseen, innovaatioihin sekä infrastruktuuriin? Kuvatkaa konkreettiset keinonne.
- Kansallismielisyys kunniaan! Rajat kiinni ja heti!

b. Tunnistatteko tarpeen, että koko ikäluokan tulisi suorittaa vähintään toisen asteen tutkinto? Kuvatkaa keinonne tähän pääsemiseksi.
- Koti, uskonto ja isänmaa! Matuille mitään koulusta tarvi antaa, eihän ne osaa edes lukea!

c. Miten varmistaisitte sen, että jokaisen oppiminen ja osaamisen kehittäminen jatkuu läpi työuran?
- Itsensä kehittäminen on homojen hommaa! Mulle riittää kun saa katsoa taulu-tv:tä kossupullon kanssa käsi verkkareissa.

d. Miten edistäisitte kulttuurin asemaa Suomessa?
- Kansallinen kulttuuri kunniaan! Neekerijatsi pois radiosta!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Täytyyy myöntää, että erityisesti kohta d ilahdutti. Harvoin kulttuuri on nostettu näin keskeiseen asemaan. Lupaa hyvää Suomelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

Sanopa muuta. Kulttuurivaaleja ei käyty, mutta hyvä että edes vaalien jälkeen muistetaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#10

Eikös kulttuuri-ihmiset edistä kulttuurin asemaa sillä, että vaativat urheiluihmisten veikkauksen urheilupeleihin laittamia rahoja omaan käyttöönsä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt ollaan toivottavasti pölisty tarpeeksi ite aiheen vierestä jos haluaa pölistä muista kysymyksistä niin pöliskää muualla?
Kertokaa paljonko glopaali lämpötila muuttuu tämän maan hallituksen toimilla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei tietenkään yhtään, mutta 'sitoudutaan tavoitteeseen' on kaunis vaalikarjan kusetusilmaisu. Se itse muotoilu oli vielä vähäjärkisempi jota ainakaan minä en edes ymmärrä

"Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen?"

Sitoutuneet globaalisti ?!?!?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ymmärtäähän tuon jos sen kysymyksen on Rinne ihan ite keksinyt.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No eihän nää vasurit siihen halua vastata, kunhan höpöttävät persuista niitä näitä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä toteamus alussa Matti Lehtinen!(13.)
Toisen lauseen kysymykseen vastasin osaltani jo aiemmin.(34.)

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

"'Omituinen sikäli että ihan pokkana meinaavat että Suomen hallitus pystyy säätämään glopaalin ilmaston lämpötilaa."

Kun katsotaan, mitä nykyisenä Holoseeni-nimisenä lämpökautena jo noin 10.000 vuoden aikana on tapahtunut, ihmisen vaikutusta parina viimeisenä vuosisatanakaan siinä ei luonnollisesta lämpenemisestä pystytä erottamaan. Tähän on monta selitystä, esim.:

- Ilmakehän hiilidioksidipipitoisuuden muutostrendien on aina havaittu seuraavan ilmaston lämpötilojen muutostrendejä eikä päinvastoin.

- Kun viimeaikoinakin ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen osuus fossiilisista polttoaineista on ollut korkeintaan luokkaa 4-5 % hiilidioksidin kokonaispäästöistä, se on niin vähäinen ettei sen vaikutusta kokonaispäästöistä pystytä erottamaan.

- Kun IPCC:n omaksuman, hypoteettisiin, ilman näyttöä todellisuudesta oleviin ilmastomallilaskelmiin perustuvan ilmastonherkkyyden arvoksi on saatu keskimäärin noin 3 C-astetta (so. lämpötilan nousu ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuessa), sen ovat asiantuntijat todenneet liioitelluksi ja epävarmaksi jopa siinä määrin, ettei sitä todellisuudessa voida nollasta erottaa.

Ymmärrykseni mukaan IPCC:n ovat YK:n poliitikot perustaneet hakemaan tieteellinen näyttö ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle. Kun tälle todelisuudesta ei näyttöä ollut löydettävissä, IPCC:n oli näytön sijasta tyydyttävä noihin vasta hypoteettisina pitämiini ilmastomallilaskelmiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä on ikävä kysymys Perussuomalaisille, hehän rakensivat vaalimenestyksensä sen varaan, ettei Suomen pidä asialle mitään tehdä. Saa nähdä taipuvatko he kaikkien muiden puolueiden kanssa samoille linjoille.

Suomen pitää rikkaana teollisuusmaana olla tässä asiassa kehityksen kärjessä. Meillä on erittäin menestyvä energiateollisuus, jonka tuotannosta suurin osa menee vientiin, antaisimme aika oudon viestin sen teollisuusalan asiakkaille, jos itse kieltäytyisimme kaikesta vastuusta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Meillä on erittäin menestyvä energiateollisuus, jonka tuotannosta suurin osa menee vientiin"

Mitä ihmettä selität? Tänne tuodaan energiaa ihan koko ajan joka päivä.
Jos lasketaan ihan kaikki tämän maan hiilinielut niin ne "syö" lähestulkoon jo kaiken hiilidioksiidin mitä päästellään. Olemme siis jo lähestulkoon hiilineutraali maa. Samaan ei pysty kovinkaan moni muu maa.
Kivihiilen poltto on kaksinkertaistunut vuodesta 2000 tähän päivään ja lisääntyy maailmalla ihan koko ajan. Sen takia meidän suhteellinen osuus myös pienenee koko ajan.
Osaatko muuten vastata että paljonko glopaali lämpötila laskee tämän maan "ilmastotoimilla" mitä ne sitten lieneekään?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Wärtsilä, Danforss (ent. vacon), ABB jne. Vaasan seudun energiateollisuus tuo vientituloja per asukas eniten Suomessa. Sitä tarkoitin energiateollisuudella. Suomella on siis mittava vientituloja tuottava energia-alan teollisuus.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #19

Kyllä Manu Korkman on käsittänyt väärin. Ei Danforss energiaa tuota vaan kuluttaa sitä. Ei ole energian viejä kun energiaa kuluttaen tuottaa tuotteita vientiin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #19

Sinähän päästelet aivan pehmoisia. Yksikään noista ei ole energiateollisuutta eikä oikeastaan energia-alankaan teollisuutta vaikka Wärtsilä tekeekin diesel- ja kaasuvoimaloita. Eikä kyllä liity edes aiheeseen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Enemmistö suomalaisista pitää ilmastonmuutosta suurimpana uhkana. On siis loogista että tuleva hallitus kiinnittää huomiota asiaan.

Suomi ei varmasti kykene yksin ilmastonmuutosta pysäyttämään mutta voimme olla eturintamassa näyttämässä muille esimerkkiä. Vähän sama juttu kuin naisten tasa-arvon kohdalla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Enemmistö suomalaisista pitää ilmastonmuutosta suurimpana uhkana"
Sanoisin että toi sun väitä on BS, pystytkö esittämään edes hieman faktaa.
Myös toi väite että muut ottavat esimerkkiä on potaskaa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Juu, Suomi voi näyttää esimerkkiä väestön kasvun rajoittamisessa. Ihmisistähän kulutus johtuu. Jos vaikka maapallon väestö puolittuisi, tehtaat tekisivät puolet vähemmän tavaroita, puolet vähemmän maataloutta (viljelyä ja lihankasvatusta), puolet vähemmän liikennevälineitä, jne jne

Varmasti saataisiin lämpötilakehitys hidastumaan. ... siltä osalta mikä johtuu ihmisten toimista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?”

Kumpikin näistä kysymyksistä on täysin turhia. Kumpaankaan näihin ei voi rehellisesti sitoutua. Luoja on laittanut ”termostaatin” pienemmälle ja se näkyy auringon pilkkujen katoamisena ja aurinkotuulen heikkenemisenä. Ilmasto tulee kylmenemään, ei lämpenemään tulevien vuosien ja vuosikymmenien aikana. Maunderin minimin (1645 - 1715) tapaiset kovat talvet ovat lisääntymään päin tulevaisuudessa ja lämmitykseen tarvitaan energiaa. Silloin ei pärjätä kokonaan ilman kivihiiltä. Muutaman viikon kova pakkasjakso talvella, kun korkeapaine ankkuroituu Suomen ylle joulu - maaliskuussa, laittaa kyllä voimalaitosten piiput ”punaisiksi.” Auringon deklinaatio on silloin miinusmerkkinen. Se tietää tulipalopakkasia. Voi jopa käydä niin, että energiaa joudutaan yksinkertaisesti rajoittamaan. Sähkön kulutuksessa ollaan silloin lujilla. Tuulienergiasta ei ole mitään apua, koska korkeapaineessa tuuli on päivällä heikkoa ja yöksi se mene ”nukkumaan.”

Auringossa tuntuu jatkuvan edelleen jo kuukausia kestänyt ”juustopalloilmiö” ja IPCC ei voi tälle yhtään mitään. Suomessa olisi hyvä järkiintyä ns. ”hyvän sään aikana.”

”Papukaija-ajattelusta” on hyvä palata todellisuuteen.

Joulukuussa 2013 Kataisen hallitus teki päätöksen leipäviljan varmuusvarastojen puolittamisesta. Tämä järjetön päätös olisi heti syytä kumota uudessa hallitusohjelmassa vaalien jälkeen ja varautua etukäteen tuleviin niukempiin aikoihin.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ei nyt suoranaisesti liity lämpenemiseen, mutta paljon huolestuttavampi ilmiö on maapallon magneettisen pohjoisnavan nopeutunur vaellus (15 km/y vs 55 km/y) maapallon ytimessä. Se vaikuttaa haitallisen avaruussäteilyn pääsyyn ilmakehään ja maan pinnalle, joissa tuhoja tietoliikenteelle ja sähköverkoille:


Specifically, the scientist noted that a powerful solar flare hitting Earth while its magnetic field was weakened would knock out GPS satellites, disrupt communications, and most significantly, damage power grids.

...

”In February, the US National Oceanic and Atmospheric Administration and the British Geological Survey updated the location of the magnetic North Pole, calculating that the pole is leaving the Canadian Arctic and moving toward Russia at a rate of over 55 km per year, up from just 15 km per year in the year 2000. This movement is said to be caused by a perpetual tug of war between magnetic field patches in northern Canada and Siberia, with the patches under Russia currently taking the upper hand.”

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Juu, linkki tuohon artikkeliin täällä
https://sputniknews.com/science/201904261074500780...

Tämähän on tietysti ”uskovaisten, Trumpin ja Putinin” valeuutinen, heh

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ps-puolueen kanta ei nyt ole mitenkään merkittävä koska kysymykset lähetetään muillekin puolueille. Ei Ps tässä missään merkittävässä asemassa muihin verrattuna ole. Yksi monista.

Aika paljon niiden pitää silti myydä persettä jos samaan porukkaan yhdenkään muun puolueen kanssa haluavat jostain syystä mennä.

Mainitun puolueen luulisi kuitenkin eduskunnassa ja sen eri valiokunnissa työskennellään toimia arvopohjansa mukaisesti eli koettaa haitata täällä toimivien cleantech-yritysten toimintaedellytyksiä sekä saattaa sanktioita sellaiselle tuotannolle joka pyrkii toimimaan ympäristön kannalta vastuullisesti. Suosia teollisuutta joka ei niin tee.

Yleisenä trendinä näyttää olevan se että suositaan tuotantoa joka pyrkii toiminnassaan huomioimaan ympäristöarvot. Se on Ps:n arvopohjan vastaista, ainakin mitä poliitikkojensa ja kannattajiensa kommentteihin tulee.

Valinta voi tulevaisuudessa olla mennä niin että suomalainen tuote jää hyllyyn, niin Suomessa kuin maailmalla jos ei haluta tuottaa ympäristöystävällisesti. Silloin saadaan sitä mitä on tilattu.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Ei tommoseen tavoitteeseen voi kukaan tervejärkinen sitoutua.
Samoin hiilineutraalisuus on ihmeellinen tavoite.

Se että CO2 pitoisuus näyttää seuraavan myös lämpötiloja eikä pelkästään lämpötilat CO2 pitoisuuttaa kaataa koko homman.
Ehkä pelkästään päästöissä kannattaisi pyrki ottamaan piipusta mömmöt pois ennenkuin ne päätyy ilmakehään ja lopettaa muu jorina.

Mut kamoon nehän onkin poliitikkoja.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

”Se että CO2 pitoisuus näyttää seuraavan myös lämpötiloja eikä pelkästään lämpötilat CO2 pitoisuuttaa kaataa koko homman.”

Kerro tuo IPCC:lle.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

IPCC ei julkaise mitään mikä vaarantaa hypöteesin. Tämä on vahingollista.

On tietenkin elvää, että lämpötilan ja hiilidioksidimäärän välillä on yhteys, mutta on vaikea tietää, kumpi on syy
ja kumpi seuraus. On kuitenkin täysin kiistatonta, että
hiilidioksidimäärä kasvaa ja on kasvanut aina teollistumisen alkupäivistä asti.

Eli ne pelaa varman päälle, mikä on tietysti ok niinkauan kun se ei ole tuhoisaa. Nyt se alkaa vaikuttaa tuhoisalta kun resursseja kohdennetaan uudelleen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #39

Paitsi että co2 määrän kasvu ei ole korreloinut lämpötilan kanssa oikeastaan ikinä koska co2 pitoisuus nousee "viiveellä" .
Täytyy ajatyella aika kierosti jos kuvittelee että nyt kun aurinko on hiipumaan päin niin jostain yhtäkkiä tulisi joku lämpöaalto joka pistäisi kohta 20v kestäneen "paussin" liikkeelle ja käyrät nousevaan suuntaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #39

IPCC laatii yhteenvetoja tieteellisen tutkimuksen tuloksista. Jos viesti ei miellytä niin viestintuojan ampuminen ei auta asiaa.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #43

IPCC ongelmana on valikoiva arviointi. Varmasti niiden faktat pitävät paikansa siinä skoopissa.
Probleemi on siinä että arvionista puuttuu vaihtoehtoisten mallien tuottama päästökurma. Elinkaarilaskemat jäävät aina vajaiksi.

Lisäksi osa IPCC materiaalista ei ole täyttänyt tieteellisiä kriteerejä.
Mutta huoli pois ilmaston lämpeneminen on tosiasia siitä ei ole enää ristiriitaa.

IPCC rooli on saanut kolhija kun on vääristellyt tutkimuksia saadakseen poliitista painoarvoa. Lisäksi se Intinan hiilivoimalakiristys Pariisin ilmastosopimuksen alla oli temppu joka tuhosi koko touhun uskottavuuden. Jossei saada halpaa rahaa uusiutuviin niin laitetaan 400 hiilivoimalaa. Semmoisia globaaleja ilmastokumppaneita. Paska diili ne laittaa ne voimalat sinne kuitenkin.

Samaten se Obaman ja Kiinan välinen diili joka oli täysin vastoin annettua tahtotilaa vähentää globaaleja päästöjä. Toi ei onnistu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No ei hallituksen tarvii tehdä yhtään mitään koska ihmisen aiheuttama lämpövaikutus ilmastoon on 0.0°C. Tämä väite perustuu siihen että jos co2 lämmitysvaikutus on ollut viimeisen 150v aikana sen 0.4°C eli puolet "sovitusta" lämpötilan noususta ja ihmisperäistä hiilidioksiidia on ilmastossa se 5%.
Tällaiset pikkuasiat ei kuitenkaan haittaa vaan tuleva hallitus aloittaa elämisen kurjistustoimet ilmastosyihin vedoten.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kansainvälinen taistelu ilmastomuutosta vastaan on vasta alkutekiöissä ja Suomi on ilmastomuutoksen vastaisessa taistelussa tarvittavan teknologian tuottajana kärkimaita maailmassa ja olisi sula hulluutta ellei suomalainen vientiteollisuus valtion tukemana tähän tilaisuuteen tarttuisi, kun kyseessä on tilaisuus luoda kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja ja paras tapa markkinoida tätä teknologiaa on toteuttaa sitä ensin Suomessa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kerro vaan rohkeasti mikä on se teknologia joka menee maailmalle kaupaksi kuvitellun ongelman ratkaisijana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset